21 Mart 2013 Perşembe

Radyo Dinle Radyoyo Burası da neresi? Şu an nerdeyim?

Radyo dinle radyoyo blogunun Internet sayfasında yer alan bu sayfaya hepiniz hoş geldiniz  Sanırım ilk iş "burada ne işimiz olduğunu" ya da neden var olduğumuzu açıklamak olmalıdır. O zaman başlayalım:

Radyoyo Camiasını ya da daha amiyane bir tabirle radyoyo tayfasını oluşturan bizler, sizlerle "başka bir şeyler" daha paylaşmak istiyoruz. Radyo aracılığı ile sizler ulaştırdığımız seslerden fazlasını bu sayfada bulacaksınız. Bu defa sizlere, yazı aracılığı ile harfler sunmayı planlıyoruz. Yaşadığımız, hissettiğimiz, sevdiğimiz ya da sevmediğimiz birçok şey var hayatımızda. Bunlardan güzellerinin paylaşılarak artacağını, çirkinlerinin de paylaşılarak daha da katlanılabilir olacağını düşünüyoruz. Bu amaçla sarıldık kaleme veya yüklendik klavyeye. Kesinlikle bildiklerimizi sizlere sadece aktarmayı amaçlamıyoruz. Hissettiklerimiz var. Amacımız onları sizlere hissettirebilmek.

Peki nasıl şeyler bekleyecek bizleri bu sayfada?

Güzel bir soru. Rihanna'nın son albümün yorumundan, Bronx'un yeni mekanı hakkındaki tecrübelerimize; sokakta yanımızdan geçen bir yabancıya karşı hissettiklerimizden, en samimi arkadaşımız biranın bize hissettirdiklerine kadar paylaşılmasında fayda gördüğümüz her şeyi burada bulacaksınız. Bir de halet-i ruhiyemize uyan şahsiyet ya da gruplarla yaptığımız söyleşiler sizleri bekleyecek.


İyi de kardeşim tüm bunlar nasıl aynı ortamda olacaklar?

Elbette bazı ortak kavramlardan yola çıkıyoruz. Mesela müzik. Ya da yalnızlık. Belki de aşk. Ya da gece hayatı. Kısacası sizin okuyarak bir şeyler hissedeceğiniz genel durumlardan ya da mükemmel ayrıntılardan bahsedeceğiz.

Kim yazacak peki?

Valla çok önemli değil. Sadece uğraşılmış ve samimi kelimelerin peşindeyiz. Bu kelimelerin hangi ağızlardan döküldüğü çok önemli değil. Başlarken Radyoyo Tayfası olarak başlıyoruz. Tabi ki kalabalıklaşmayı dileyerek. Bir de büyük üstatların affına sığınarak onlardan da bir kaç kelime çalacağız. Örneğin Bukowski' nin ya da Boris Vian'ın imzasını görebileceksiniz kimi yazıların altında. Sakın şaşırmayın!

Yani biz sadece okuyacak mıyız?


Okursanız seviniriz. Ama eğer yorum yazarsanız acayip seviniriz. Belki de bizim gördüklerimizden ya da yaşadıklarımızdan çok farklı hayat kırıntılarını siz yakalamışsınızdır  İşte o zaman hemen oturup bir şeyler karalamanın tam zamanıdır.

Sayfa ne kadar zamanda bir yenilenecek?

Şu an için on beş günde bir güncelleme yapacağız. Performansımıza göre gidişat değişebilir. Ne kadar kalabalık olursak o kadar sık güncelleme yapabiliriz.

Başka?

Şimdilik başka bir şey yok. Sayfayı gezerseniz bir şeyler bulacaksınız. Umarız doğru yoldayızdır  Umarız bizim yolumuzla sizin yolunuz bir noktada kesişir. İyi yolculuklar!

7 yorum:

  1. muharrem çılgın8 Mart 2013 20:20

    yayıncı kimliğinin daha eleştirel ve muhalif olmasını dilerim. anadolu halk ezgileriyle etnik ilerici müzik örneklerini görmryi umuyorum...yine de dinleyebileceğiniz ender radyolardan biri saygılarımla

    YanıtlaSil
  2. İddiasız ama iddialı yayın hayatınızdaki samimi yaklaşım gerçekten alkışa değer.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba. Ben ve ailem Tadyoyu yıllardır keyifle dinlemekteyiz.Yaşam'ın doğru Tükçe kullanımı kaliteli proğramları ve proğramcıları dinleyiciye olan saygısı bizi bu radyoya çekmiştir.Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. SOGUL DEMİR9 Mart 2013 16:47

    Radyo'yu daha çok internetten dinliyorum.Sabah yorumlarını büyük bir keyifle dinliyorum zaman zaman gülümsüyor zaman zaman sinirleniyorum ama bu tarz bir radyo yayınını dinleme şansına sahip olduğum için de çok mutluyum açıkcası gerek turkuler gerek yorumlar ve çizgisi umarım hep böyle devam eder. İyi Çalışmalar...

    YanıtlaSil
  5. Hello Radyoro, It is almost incredible, but it is true. Radyoyo has been heard many times here in Finland during January. On real radio, not at all via internet. This has been possible thanks to the active ionosphere. Thanks in a millions for your great programmes and keep up the good work! Kind regards, Jim from Finland

    YanıtlaSil
  6. BENİ MERAK ETMEYİN MAÇ SEYREDİYORUM..

    YanıtlaSil
  7. RADYONUZ ÇOK MÜKEMMEL

    YanıtlaSil